Googlede Ara

ADET DÖNEMİNİ AĞRISIZ GEÇİRMEK İÇİN İÇİLEN BİTKİSEL ÇAYLAR - ADET DÖNEMİ NEDİR NASIL NEDEN ADET OLUNUR


- Reklamlar -


ADET NEDİR, NASIL NEDEN OLUR, 
AĞRISIZ ADET DÖNEMİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Tüm kadınların mutlaka yaşamış oldukları adet dönemini, hemen hemen çoğunun sancılı ve zor geçirmesi oluyordur. Tüm bayanların şikayetçi olduğu ve zorlandığı dönem olan Regl dönemi yani Adet dönemi hakkında ve ağrısız sancısız bir adet dönemi geçirmek hakkındaki tüm bilgiler yazımızın devamındadır.

Öncelikle her kadın ergenlikten menopoz dönemine kadar bu regl döngüsünü, yani adet olma olayını yaşamaktadır. Adet ilk olarak ergenlik döneminde yani 11 ile 14 bazen de 16 yaş aralarında başlar ve menopoza kadar devam etmektedir.

Regl nedir, Adet görmek nedir, nasıl neden oluşur; Doğurgan kadınlarda üreme ve döllenme amacıyla meydana gelen değişiklikler için kullanılan bilimsel bir terimdir. Menstrüasyon halk arasında aybaşı yada özel gün olarak da bilinir. Fiil olarak genellikle âdet görmek ya da regl olmak şeklinde kullanılır.
Kadınların ergenliğe erişmesinden menopoza girmelerine kadar yaklaşık her 28 günde bir tekrarlanan bu süreç, sadece gebelik süresince durur. Kadınların çoğu düzenli olarak 28 günde bir adet görmez; 21-35 günde bir âdet görmek normal kabul edilir. Adet kanamaları azalarak 3 ila 7 gün devam eder. Bu süre zarfında yaklaşık 35-40 ml. kan kaybedilir. Bu miktar çoğu kadında 50 ml'nin altındadır.

Adet kanaması nasıl olur; Rahimin iç yüzeyinde, her ay, döllenmiş yumurtanın gelip yapışmasını ve buradan beslenmesini sağlayacak damarlı bir doku oluşur. Eğer döllenme yoksa bu doku görevini tamamlayıp yerini alttan gelen yeni dokuya bırakarak dökülür. Her ay bu işlem aynı şekilde tekrarlanır. Bu sürece menstürel siklus ya da regl düzeni denir. İşlevini yitirerek yerini yeni oluşan dokuya bırakıp dışarıya atılan bu adet kanaması kanaması denir.

Adet gören kadınları en çok korkutan ve yoran şey ise adet döneminin sancılı ve ağrılı geçmesidir. Çoğu kadında bu ağrılı dönem yaşanırken, kadınların rahat ve ağrısız bir regl dönemi, adet dönemi geçirmeleri için önerilen ve tercih edilen bitkisel çaylar vardır. Bu çaylar sizlere adet döneminizi rahat geçirmenizi ve ağrı çekmemenizi sağlayacaktır. Bu çayların kullanımı bireyin kendi başına alabileceği bir karara bağlı değil, doktorunun onayıyla gerçekleşmesi gerekir. Biliyorsunuz ki aksi durumlarda alerjik reaksiyonlardan başlamak üzere daha farklı tepkimelere neden olabilir.

Ağrısız Adet Geçirmek İçin Yapılan Bitkisel Çaylarından Bazıları

CİVANPERÇEMİ ÇAYI

Her seferinde ağrılı geçen regl döneminiz için civanperçemi aklınıza ilk gelmesi gereken bitki. Regl başlamadan üç gün önce içmeye başladığınız civanperçemi çayı daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olur. Ağrıları keser ve kolay hareket etmenizi sağlar.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
NASIL YAPILIR
5 gram civanperçemi çayını yarım litre kaynayan suya atın ve 3 dakika boyunca demleyin. Soğuduktan sonra sabah ve akşam olmak üzere bir bardak için. Burada önemli olan çayı her gün yeni demlemeniz. Eski çayı kullanmamanız gerekiyor.

BÖĞÜRTLEN ÇAYI

İçindeki C vitaminleriyle enerji seviyenizi yükseltecek ve daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardım edecek olan böğürtlen çayı, hissedebileceğiniz depresifliği de ortadan kaldıracaktır.

NASIL YAPILIR
Kaşıkla ezdiğiniz taze böğürtlenleri posa haline getirin ve kaynayan suya böğürtlen suyuyla birlikte atın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra posasını süzerek için.

SAFRAN ÇAYI

Kısa sürede çözüme ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir bitki de safran. Genellikle yüksek fiyatıyla bildiğimiz ancak şifalarını say say bitiremediğimiz bir bitkidir kendisi. Adet söktürücü etkisiyle birlikte ağrılarınızın daha kısa sürede ortadan yok olmasını sağlar.

NASIL YAPILIR
Bir tutam tel safranı bir bardak ölçtüğünüz kaynayan suyun içine atın. Ardından kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra bardağınıza alıp için.

ZENCEFİL ÇAYI

Kışın bala karıştırarak hastalıklardan korunmamıza yardımcı olan zencefil bu kez adet söktürücü olarak da görev alıyor. songuncel.blogspot.com Aynı zamanda ağrı kesici olarak da görev gören zencefil çayı, evde bulundurmanız gerekenlerden.

NASIL YAPILIR
15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatılabilir hale getirin. Zencefilleri ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın.

MAYDANOZ SAPI SUYU

Adet sancıları için olmasa da geciken adet için hazırlayabileceğiniz bir diğer bitkisel öneri ise maydanoz sapı suyu. Genellikle zayıflamak amacıyla kullanılan bu bitkisel çözümü çok sık kullanmamakla birlikte regl dönemlerinden bir hafta önce kullanmaya başlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR
5 adet maydanozun saplarını yapraklarından ayırın. Bir bardak su içine atarak kaynatmaya başlayın. Rengi sararmaya başladığında altını biraz kısarak kendiliğinden renk vermesini sağlayın. Rengi biraz daha koyu sarı olduğunda altını kapatın ve için. Ancak maydanoz sapı suyu hamileler için yasaktır.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir

adet dönemi, adet nedir, adet nasıl olunur, neden adet olunur, adet ne zaman nasıl olur, adet olma yaşı kaçtır, adet kaç yaşında biter, regl ne demektir, regl dönemi nedir, regl olmak ne demek, regl olmak iyi mi kötü mü, adet olmadım neden, adet düzensizliği iyi mi kötü mü, adet kaç günde bir olunur, ağrılı adet dönemi, ağrısız adet geçirmek için yapılması gerekenler, adet olurken çok ağrı olması normal mi, ağrılı adet olmak iyimidir kötümüdür, genç kızlarda adet kaç yaşında başlar, adet döneminde içilen bitkisel çaylar, adet döneminde bitkisel çayı içmek faydalımıdır, bitkisel çaylarının adet dönemindeki önemleri, 
- Reklamlar -


Kategori: , , , , , ,

0 yorum

haberler4-blogspot-com yeni-sarkisozleri-blogspot-com